Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με 4 προσαγωγές

Εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές από περιοχές της Αθήνας (Βύρωνας, Εξάρχεια, Ταύρος) και της επαρχίας (Θεσσαλονίκη).


Στον Βύρωνα, μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στη zougla.gr, οι περίοικοι που ...βρέθηκαν μπροστά στην επιχείρηση ειδοποίησαν την αστυνομία, όταν, όμως, έφτασε το περιπολικό και το πλήρωμά του ενημερώθηκε για την εν εξελίξει διαδικασία, αποχώρησε.


Παράλληλα είναι σε εξελιξη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε δύο σπίτια: το ένα στον Βύρωνα, στη συμβολή των οδών Φορμίωνος και Κορδελιού, και το δεύτερο στον Ταύρο, στη συμβολή των οδών Δήμητρος και Πλαστήρα.


Όπως διαρρέεται από την αστυνομία, οι προσαχθέντες στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής δεν συγκαταλέγονται στους ήδη ασύλληπτους καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση (Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο).


Τα στοιχεία των τεσσάρων δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα γιατί δεν έχει γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων τους δεδομένου ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται να δώσουν στοιχεία και δακτυλικά αποτυπώματα.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποτυπώματα των τεσσάρων τα οποία βρέθηκαν σε χτυπήματα της οργάνωσης «Πυρήνων της Φωτιάς» στη Θεσσαλονίκη, ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που συνελέγησαν από γιάφκες της οργάνωσης στην Αθήνα.


Υπενθυμίζεται ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών, μετά τη σύλληψη των «6» που θα οδηγηθούν τη Δευτέρα ενώπιον της Δικαιοσύνης, είχαν μπει όλες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, διαδικασία που, όπως φαίνεται, απέδωσε.

«Συναγερμός» εν όψει του δικαστηρίου

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την 17η Ιανουαρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η έναρξη της δίκης των συλληφθέντων ως μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο συναγερμός της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στο «κόκκινο».


Την ήδη μεγάλη ανησυχία της Αστυνομίας επέτεινε η προκήρυξη της οργάνωσης στις 5 Ιανουαρίου, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την ισχυρότατη έκρηξη που στις 30 Δεκεμβρίου ισοπέδωσε το κτήριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Λουίζης Ριανκούρ.


Οι συντάκτες της προκήρυξης είχαν εξαπολύσει ευθεία απειλή κατά των δικαστών που την προσεχή Δευτέρα θα ανέβουν στην έδρα και είχαν προειδοποιήσει ότι θα προσπαθήσουν μέχρι την ημέρα έναρξης της δίκης (17 Ιανουαρίου) να προχωρήσουν σε νέο χτύπημα.


Γράφουν χαρακτηριστικά: «εν όψει του πολιτικού στρατοδικείου που ετοιμάζεται στις 17 Γενάρη για την Ε.Ο. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ θα είμαστε αιχμηροί και αδυσώπητοι στις επιλογές και τις πράξεις μας» και προσθέτουν, απευθυνόμενοι στους δικαστές: «δεσμευόμαστε δημόσια πως για κάθε χρόνο φυλακής που θα ακούνε τα αδέρφια μας, θα τοποθετούμε από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις αυλές των σπιτιών σας, στα αυτοκίνητά σας, στα γραφεία σας, ενώ δεν αποκλείουμε και τις προσωπικές συναντήσεις τετ α τετ μαζί σας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου