Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Στους 15 μήνες η εναλλακτική στρατιωτική θητεία

Τη μείωση της εναλλακτικής θητείας για τους αντιρρησίες συνείδησης επικύρωσε την Τρίτη (11/1) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος,σε μια σειρά από ρυθμίσεις για τους ανυποτάκτους, τους λιποτάκτες, τους αντιρρησίες συνείδησης, τους ομογενείς και τους άνω 35. Πόσο πήγε το πρόστιμο λιποταξίας, αλλά και η μηνιαία εξαγορά για τους άνω 35. Στις αποφάσεις τους υπουργού, θεσπίζεται 15μηνη (από 17μηνη) εναλλακτική στρατιωτική θητεία στο στρατό ξηράς και 23μηνη

Όσοι αντιρρησίες συνείδησης δικαιούνται μειωμένης θητείας θα... υπηρετούν θητεία στην Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. 12 μήνες (από 15 που ίσχυε) και 9 μήνες (από 11) για όσους κανονικά θα έκαναν κανονική 6μηνη θητεία.

Γι΄αυτούς που δικαιούνταν 3μηνη θητεία, η εναλλακτική θα διαρκεί 5 μήνες.

Όσοι αντιρρησίες συνείδησης έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους πρέπει να κάνουν 3 μήνες θητεία για να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της εναλλακτικής υπηρεσίας.

Τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, το χρηματικό πρόστιμο για τους ανυπότακτους καθορίζεται στα 6.000 ευρώ, ενώ για τους λιποτάκτες ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά μήνα λιποταξίας και μέχρι το ποσό των 6.000 ευρώ.

Οι εξαγορές

Για τους αντιρρησίες συνείδησης που έχουν συμπληρώσει το 35ο της ηλικίας τους το ποσό εξαγοράς ανέρχεται στα 810 ευρώ ανά μήνα εναλλακτικής θητείας, χωρίς να συνυπολογίζονται οι τρεις υποχρεωτικοί μήν
ες θητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget