Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου: Στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα μετρό, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ και τραμ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00.


Στάση εργασίας και στον Προαστιακό από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.


Την Παρασκευή τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα ...κινηθούν κανονικά.


Οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις γιορτές και η απόφαση για τις επόμενες κινήσεις τους αναμένεται να ληφθεί από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων.


Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αντιδρούν στη μείωση των αποδοχών τους και σε αλλαγές που δρομολογούνται στις αστικές συγκοινωνίες με μέτρα που προβλέπουν συγχωνεύσεις, μετατάξεις περίπου 1.500 εργαζομένων και αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων από 30% έως 50%.


Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επίταξης, λέγοντας ότι αποτελεί το έσχατο μέσο.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο επίταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου