Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Εξωγήινοι: Ζουν ανάμεσά μας...

Στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας η αναζήτηση για εξωγήινη ζωή συνήθως γίνεται στο διάστημα, εκατομμύρια μίλια μακριά από τη γη.

Ωστόσο σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να ανακαλύψουν εξωγήινες μορφές ζωής πολύ κοντύτερα στον πλανήτη μας και συγκεκριμένα στις παρυφές της ατμόσφαιράς μας.


Βρετανοί ερευνητές, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Πρακτορείο, θα εκτοξεύσουν αυτήν την εβδομάδα ένα μπαλόνι που θα μεταφέρει ειδικά εργαλεία προκειμένου να εξερευνήσουν την στρατόσφαιρα για βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς.


Οι ειδικοί θεωρούν ότι ...ενδέχεται να βρουν είδη ικανά για επιβίωση σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας, ψύχους και σε συνθήκες κοντά στο «διαστημικό» κενό.


Οι οργανισμοί αυτοί θα είναι κάτι εντελώς καινούργιο για την επιστήμη και μπορεί να έχουν φθάσει τόσο κοντά στη γη από τις «βροχές» κομητών ή αστεροειδών.


Αν η θεωρία αυτή επαληθευθεί, τότε για πρώτη φορά η εξωγήινη ζωή θα έχει «παγιδευτεί» ενώ θα ενισχυθεί και η άποψη ότι όλη η ζωή στη γη έφθασε σε αυτή από κάποιο άλλο μέρος του γαλαξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου