Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τραγωδία με F-16 - Νεκρός ένας πιλότος - Κρίσιμη η κατάσταση του ενός διασωθέντος

Νεκρός εντοπίστηκε λίγο πριν από τις 17:00 ο πιλότος του μονοθέσιου F16 που συγκρούστηκε στον αέρα, νότια της Κρήτης, με ένα διθέσιο F16, στις 14:05.
Στις έρευνες συμμετείχαν παραπλέοντα σκάφη και ελικόπτερο Super Puma.
Σύμφωνα με το cretalive.gr νεκρός είναι ο Τάσος Μπαλατσούκας ενώ τραυματίες είναι ο Σήφης Αναστασάκης και ο Παύλος Μποτζάκης.

Οι άλλοι δύο χειριστές περισυνελέγησαν από ...αλιευτικά σκάφη, αφού πρόλαβαν να κάνουν χρήση του μηχανισμού εκτίναξης, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στη θάλασσα.

Ο ένας από τους δύο χειριστές είναι σοβαρά τραυματισμένος, αφού έχει υποστεί διάτρηση πνεύμονος και χτυπήματα στο κεφάλι. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας και στη συνέχεια, αφού σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, οδηγήθηκε στο νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο δεύτερος, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Τα δύο αεροσκάφη, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος τύπου F16, τα οποία ανήκαν στη Μοίρα 340 της 115 Π.Μ. της Σούδας, πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική άσκηση, μαζί με δύο ακόμη αεροσκάφη τύπου F16 Block-52+.


Με κόκκινο το σημείο που έπεσαν τα δύο F-16


Η σύγκρουση σημειώθηκε νότια της Ιεράπετρας και νοτιοδυτικά της νήσου Χρυσής.

Ο Στάθης Βαρθολομαίος, περιγράφοντας τη σύγκρουση τόνισε στη zougla.gr: «Είδα μια μεγάλη λάμψη στον ουρανό, την οποία ακολούθησαν τρεις μικρότερες και ένας υπόκωφος θόρυβος. Αμέσως κινήθηκα με σκάφος προς το σημείο, για να βοηθήσω στις προσπάθειες ανεύρεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου