Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Στο στόχαστρο της εφορίας αστρολόγοι και μελλοντολόγοι


Σίγουρα δεν θα το είδαν ούτε στα άστρα αλλά ούτε στα χαρτιά οι αστρολόγοι και οι μελλοντολόγοι ότι θα τους σκάσει μύτη η εφορία και θα τους κάνει τα βιβλία φύλλο και φτερό!Στη λίστα των επαγγελματιών, οι οποίοι θα ελεγχθούν περαιτέρω, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι αποκρύπτουν εισοδήματα, εντάχθηκαν για πρώτη φορά από τη σλοβενική φορολογική υπηρεσία οι αστρολόγοι κι άλλα άτομα που πληρώνονται για να προβλέπουν το μέλλον, σύμφωνα με ...δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Finance» στην Σλοβενία.
 
Παρ’ ότι ορισμένοι αστρολόγοι δημοσιοποιούν τον τιμοκατάλογό των υπηρεσιών τους, συμπεριλαμβανομένου του φόρου προστιθέμενης αξίας 20%, η συγκεκριμένη μερίδα επαγγελματιών θεωρείται ότι ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή.
 
Για μία απάντηση σε συγκεκριμένη ερώτηση που αφορά το μέλλον, μία αστρολόγος στη Σλοβενία λαμβάνει το ποσό των 30 ευρώ και η δημοφιλής ανάλυση συντροφικής σχέσης πληρώνεται 60 ευρώ. Για μαθήματα αστρολογίας 40 ωρών, καταβάλλεται το ποσό των 360 ευρώ. Πολύ πιο ακριβά κοστίζει η σύνταξη αστρολογικού ημερολογίου για ένα χρόνο.
 
Στον κατάλογο των επαγγελματιών που θα ελεγχθούν από τη φορολογική υπηρεσία της χώρας βρέθηκαν, επίσης, για πρώτη φορά μουσικοί, τραγουδιστές, πωλητές κατοικίδιων ζώων, κοσμηματοπώλες και έμποροι επενδυτικού χρυσού.
 
Το εμπόριο αυτοκινήτων, ο κατασκευαστικός κλάδος και το εμπόριο μετοχών είναι κλασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες που ρέπουν σε φοροδιαφυγή, όπως επίσης και οι οδοντίατροι-στοματολόγοι, αναφέρεται στο δημοσίευμα της σλοβενικής εφημερίδας.
 
Φαίνεται λοιπόν ότι και στην Σλοβενία άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα ενώ η κυβέρνηση είχε διαμηνύσει εδώ και καιρό ότι δεν πρόκειται για να χαριστεί σε κανέναν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου