Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Φυτρώνουν... πάρκινγκ και ελικοδρόμια στα καμμένα της Πάρνηθας

Ήρθε ο καιρός να φυτρώσουν... μονάδα βιολογικού καθαρισμού, ελικοδρομίου και υπόγειου χώρου στάθμευσης σε έκταση που ανήκει στα "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε." και η οποία δεν έχει κηρυχθεί αναδασωτέα μετά την πυρκαγιά του 2007 στην Πάρνηθα.
Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος προέβησαν σε αυτοψία την περασμένη Παρασκευή (20/8) μετά από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ώστε να διαμορφώσουν άποψη σχετικά με τη νομιμότητα των εργασιών, καθώς και τα καταγγελλόμενα περί.... υποβάθμισης του περιβάλλοντος και παράνομων παρεμβάσεων στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της Πάρνηθας.
Για τις εκτελούμενες εργασίες από την ΚΑΖΙΝΟ Α.Ε., όπως διαπιστώθηκε, έχει εκδοθεί η 124923/2781/14-09-2009 Κοινή Υπουργική Απόφαση περί "Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την ανακατασκευή, εκσυγχρονισμό και λειτουργία του υφιστάμενου τουριστικού συγκροτήματος MONT PARNES".
Η έκταση όπου εκτελούνται τα έργα δεν έχει κηρυχθεί αναδασωτέα γιατί βάσει του νόμου 3139/2003 επιτρέπεται η ανακατασκευή, η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος των κτιριακών χώρων.
Οι Επιθεωρητές, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν, ζήτησαν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες τοπογραφικά και άλλα σχέδια, καθώς και οικοδομικές άδειες προκειμένου να ελεγχθεί εάν τα έργα βρίσκονται εκτός του χώρου που έχει παραχωρηθεί στο εν λόγω τουριστικό συγκρότημα με το νόμο του 2003.
Ζήτησαν, επίσης, επιπρόσθετα στοιχεία ειδικότερα ως προς την τήρηση των αναγκαίων μέτρων πυρασφάλειας και ηχοπροστασίας κατά την εκτέλεση των έργων, την απόρριψη των μπαζών και την άδεια διάθεσης των υγρών αποβλήτων και έλεγξαν την τήρηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου