Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Παίρνει πίσω προσλήψεις ανυπότακτων συνεργατών του ο Πρωθυπουργός - Εκτός η νομική του σύμβουλος!


Με μια ανακοίνωση το Γραφείο του Πρωθυπουργού προσπαθεί να "μαζέψει" το θέμα των προσλήψεων επιστημονικών συνεργατών του με “αστείες” δικαιολογίες....Σάλο είχε προκαλέσει η αποκάλυψη για την πρόσληψη του 25χρονου δικηγόρου Άγγελου Χασπόπουλου σε θέση ειδικού συμβούλου του Γ.Παπανδρέου, χωρίς ο 25χρονος να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Πρόβληματα όμως προκάλεσε και η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού καθηγήτρια Γλυκερία Σιούτη που στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί πως συμμετείχε το 2007 στη νομική ...ομάδα που επιστράτευσε ο πρώην ισχυρός άντρας της «Siemens Hellas» Μιχάλης Χριστοφοράκος, για να κωλυσιεργήσει την έρευνα που διεξήγαγε η κορυφαία νομική εταιρεία των ΗΠΑ «Debevoise & Plimpton», με στόχο να κερδίσει πολύτιμο χρόνο ώστε να ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες που τον «έκαιγαν».
 
Έτσι μετά από τις αποκαλύψεις αυτές το γραφείο του πρωθυπουργού προχώρησε σε μια ανακοίνωση που όμως δεν φαίνεται να δίνει επαρκείς εξηγήσεις.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: “Πράγματι προτάθηκε από τη νομική σύμβουλο του Πρωθυπουργού, η πρόσληψη του κ. Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή. Παρότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου.”

Ποιοι είναι άραγε οι λόγοι δεοντολογίας που δεν θα γίνει τελικά η πρόσληψη; Θα σταματούσε η διαδικασία πρόσληψης αν το όλο θέμα δεν είχε αποκαλυφθεί από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ; Μάλλον όχι.
 
Σε ότι αφορά την κα Σιούτη η ανακοίνωση γράφει απλά πως “Η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, καθηγήτρια κα Γλυκερία Σιούτη, υπέβαλλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό ο οποίος την ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της.”
 
Ούτε κουβέντα όμως για το θέμα που είχε προκύψει με την κ.Σιούτη και την Siemens.
  
Τέλος σε ότι αφορά την ανάθεση καθηκόντων συμβούλου του Πρωθυπουργού στον Ιταλό πρώην Υπουργό Οικονομικών, το γραφείο του πρωθυπουργού τονίζει πως “ο κύριος Tommaso Padoa Schioppa, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου