Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Στείλε το βίντεο σου και κάρφωσε τον φοροφυγά!

Στους πολίτες στρέφεται το Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας ιδέες και συμβουλές σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα πολύπαθα δημόσια έσοδα.
Το καινοτόμο της υπόθεσης είναι ότι δεν τις ζητά σε χειρόγραφη έκδοση αλλά σε μορφή βίντεο τους ενός λεπτού.
Η προσπάθεια αυτή γίνεται «για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι φορολογικές και ελεγκτικές αρχές, να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής και να ...αλλάξει η κατεστημένη νοοτροπία στην αντιμετώπιση του φορολογικού συστήματος που τροφοδοτεί την αδικία και την ανισότητα και στερεί πολύτιμους πόρους από το κράτος και τους πολίτες» σημείωσε σε χθεσινή ανακοίνωση ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Η πρόσκληση αφορά τη δημιουργία και υποβολή πρωτότυπης ιδέας με τη βίντεο διάρκειας μέχρι και 60 δευτερολέπτων και με θέμα «Οι πολίτες δημιουργούν φορολογική συνείδηση».
Το βίντεo θα πρέπει να παρουσιάζει ένα θέμα, μια ιστορία ή ένα μήνυμα που μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Οι δέκα καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν και θα λάβουν χρηματική επιχορήγηση. Η χρηματική επιχορήγηση θα ανέλθει σε 5.000 ευρώ για την πρώτη, σε 3.000 ευρώ για τη δεύτερη, σε 2.000 ευρώ για την τρίτη και για καθεμία από τις υπόλοιπες επτά σε 1.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου