Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Χειρουργείται ο ένας χειριστής


Στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται αυτή την ώρα ο ένας από τους δύο χειριστές του διθέσιου μαχητικού F16 που συγκρούστηκε με μονοθέσιο F16 στον αέρα και στη συνέχεια κατέπεσε στη θάλασσα, νοτιοδυτικά της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάζει εσωτερική αιμορραγία.

Ο δεύτερος πιλότος είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.


Οι δύο χειριστές πρόλαβαν και χρησιμοποίησαν το αυτόματο σύστημα εκτίναξης, προτού συντριβεί το αεροσκάφος στη θάλασσα. Όταν ελικόπτερο εντόπισε τα αλεξίπτωτά τους, στην περιοχή έσπευσαν παραπλέοντα σκάφη και πλωτά του λιμενικού, που ...περισυνέλεξαν τους πιλότους. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ιεράπετρας.


Στο μεταξύ, την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τη διάσωση και του χειριστή του μονοθέσιου F16. Στις έρευνες συμμετέχει και ένα C130, το οποίο απογειώθηκε από την Ελευσίνα.


Αρχικά, υπήρξε η πληροφορία ότι και ο τρίτος πιλότος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από σκάφος, η είδηση ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής επίσημα από το ΓΕΑ.


Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ενημερώνεται για την εξέλιξη των ερευνών εντοπισμού του αγνοούμενου χειριστή.


Τα δύο αεροσκάφη ανήκουν στην 340 Μοίρα «Αλεπού». Πρόκειται για τη μοίρα του αδικοχαμένου Κ. Ηλιάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσομοίωναν άσκηση διείσδυσης. Η Μοίρα «Αλεπού» είναι ειδικευμένη σε νυκτερινές αποστολές κρούσης από χαμηλά ύψη με την χρήση του συστήματος στόχευσης και ναυτιλίας LANTIRN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου