Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Πως θα μοιάζει ο ΙΕ9


Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τον ανανεωμένο IE9 της Microsoft που όλοι τον περιμένουμε πως και πως για να δούμε τι νέο θα φέρει στον κόσμο του web. Μέχρι τώρα μόνο φήμες διαβάζαμε αλλά δεν είχαμε δει πως περίπου θα μοιάζει ο νέος browser ή αλλιώς “Beauty of the Web” κατά την Microsoft. Μια screenshot που διέρρευσε απο ένα Ρωσικό site (ιδιοκτησία της Microsoft) παρουσιάζει τον IE όπως δεν το έχουμε ξανά δει ποτέ.
Πιο λιτό interface με τα πολλαπλά menus της toolbar του IE8 να έχουν συμπυκνωθεί σε ένα και μόνο... menu. Τα tabs τοποθετημένα δίπλα από την address bar η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει διπλό ρόλο αυτόν της address bar αλλά και της search bar. Ο χώρος επίσης για τα tabs που έχουν διαθέσει φαίνεται εξαιρετικά μικρός πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι αν τελικά παραμείνει έτσι, θα γίνεται κάποιο resize του μεγέθους τους ή θα δημιουργείται δεύτερη σειρά όταν υπάρχουν πολλά.
Επίσης ο τίτλος της σελίδας δεν φαίνεται στο κυρίως παράθυρο του browser παρά μόνο στο εκάστοτε tab πράγμα περίεργο με όσα έχουμε συνηθίσει έως τώρα και δημιουργεί αμφιβολίες για την λειτουργικότητα όταν θα υπάρχει μεγάλος αριθμός από tabs.
Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε την λεπτομέρεια στο μέγεθος των κουμπιών με τα βελάκια που θυμίζει πολύ Firefox, με το back button να είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το forward button.
Μένει να δούμε την τελική έκδοση στις 15 Σεπτεμβρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου