Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Στην παραγωγή η υβριδική Porsche 918 Spyder

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές του έτους, η Porsche είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο υβριδικό μοντέλο με την ονομασία 918 Spyder. Τότε οι άνθρωποι της εταιρίας είχαν δηλώσει πως το συγκεκριμένο δεν θα περνούσε στη γραμμή παραγωγής, αφού το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο και δεν θα το έκαναν ποτέ, εάν δεν ...ήταν σίγουροι ότι το αυτοκίνητο θα πούλαγε τουλάχιστον 1.000 κομμάτια.



Απίστευτη εικόνα από το εσωτερικό της 918 Spyder


Οι μήνες, όμως, πέρασαν και, όπως φάνηκε, τα τηλέφωνα της γερμανικής φίρμας «έσπασαν» από πελάτες που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά και τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει δικό τους. Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη, που, σύμφωνα με την Porsche, περισσότερα από 2.000 άτομα έδειξαν ενδιαφέρον. Έχοντας, λοιπόν, καλύψει το νούμερο που ήθελαν, αποφάσισαν να το περάσουν στη γραμμή παραγωγής.




Η “πράσινη” Porsche θα κοστίζει πάνω από 600.000 δολάρια… (στην Αμερική)


Η 918 Spyder είναι εφοδιασμένη με ένα βενζινοκινητήρα 3,4 λίτρων, απόδοσης 500 ίππων, ο οποίος, σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, παράγει συνολικά 718 ίππους. Το εντυπωσιακό, όμως, δεν είναι η ιπποδύναμη, αλλά η κατανάλωση, η οποία, σύμφωνα με την εταιρία, αγγίζει τα 3 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα με τις εκπομπές ρύπων CO2 να είναι μόλις 79 γραμμάρια το χιλιόμετρο. Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.


Αν και η τιμή της δεν έχει γίνει γνωστή, φημολογείται ότι θα φτάνει τα 630.000 δολάρια (στην Αμερική…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου