Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Το Mini Cooper επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι

Η εταιρία Mini θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) το 2011, με στόχο να κερδίσει τον τίτλο μέσα σε τρία χρόνια.
Για αυτό τον σκοπό το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Mini θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την εταιρία Prodrive, που στο παρελθόν είχε μία πολύ επιτυχημένη συνεργασία με την ομάδα της Subaru από το 1989 έως το 2008.
Ο ιδιοκτήτης της Prodrive, David Richards, δήλωσε στο Reuters για την νέα συνεργασία : « Ο στόχος είναι προφανώς να είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή και έχουμε θέσει ως ...στόχο με την BMW και την Mini την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Έχουμε έξι παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό μας, έχουμε λοιπόν ξαναφτάσει την κορυφή και γνωρίζουμε τι χρειάζεται για να το κατορθώσεις και προετοιμαζόμαστε πολύ σχολαστικά για αυτήν την αποστολή».
Η βρετανική Prodrive, δουλεύει εδώ και μήνες με ένα Mini Countryman που θα αγωνιστεί σε επιλεγμένους αγώνες του WRC το 2011, πριν την πλήρη επιστροφή του το 2012.
Ο David Richards που κατάφερε με την συνεργασία Prodrive και Subaru να αναδείξει τους βρετανούς Colin McRae και Richard Burns σε παγκόσμιους πρωταθλητές, θέλει να συνεχίσει αυτήν την επιτυχημένη πορεία και να οδηγήσει ακόμα ένα νεαρό Άγγλο οδηγό στην κορυφή.
« Προτεραιότητά μας είναι να πάρουμε τους καλύτερους οδηγούς στην ομάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας. Αλλά πάντα προσπαθούσα αν ήταν δυνατό να έχω ένα βρετανό οδηγό στην ομάδαΈχουμε πάρει όλα τα δεδομένα των τελευταίων 20 χρόνων, αναλύσαμε τα πάντα και καταλήξαμε σε πολλές λεπτομέρειες όσο αναφορά τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αυτοκινήτου. Ακολουθήσαμε ένα νέο, ριζοσπαστικό δρόμο σε αυτό το project και είμαι βέβαιος ότι θα αποφέρει καρπούς». »,είπε ο David Richards, και συμπλήρωσε 




madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου