Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών»

Η οργάνωση με την επτασέλιδη προκήρυξή της, αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Ταυτόχρονα, αναφέρεται κατά των Π. Κωστόπουλου, Θ. Αναστασιάδη, Μ. Τριανταφυλλόπουλου, Ν. Χατζηνικολάου, Γ. Κουρή, Δ. Κοντομηνά, Γ. Παπαγιάννη, κ.ά.

Με τη συγκεκριμένη προκήρυξη, οκτώ ημέρες μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, δεν υπάρχει καμία ...παράγραφος όπου η «Σέχτα Επαναστατών» αναλαμβάνει την ευθύνη για την προ μηνός επίθεση με επιστολή-βόμβα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου έχασε τη ζωή του ο υπασπιστής του υπουργού, Μ. Χρυσοχοΐδη, Γ. Βασιλάκης.

Η «Σέχτα Επαναστατών» καταγράφει με  λεπτομέρειες τον τρόπο που τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου έγινε η επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου, ο οποίος κατά τους συντάκτες της προκήρυξης διέθετε αστυνομική φρουρά που τον ακολουθούσε «κατά πόδας» σε όλες τις μετακινήσεις του.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη ο Σωκράτης Γκιόλιας διέθετε φρουρά δύο αστυνομικών οι οποίοι αρχικά «άλλαζαν μεταξύ τους ανά εβδομάδα».


Μετά την επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη της Οδού Κατεχάκη οι δυο αστυνομικοί φρουροί τον ακολουθούσαν ταυτόχρονα και δεν αποσύρθηκαν, όπως εκ παραδρομής γράφτηκε στο αρχικό πρωινό ρεπορτάζ, για την υπόθεση της ανάληψης ευθύνης της δολοφονίας του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του      
Η οργάνωση στην προκήρυξή της αναφέρει λεπτομέρειες για τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τον Σωκράτη Γκιόλια λέγοντας ότι ο ένας ήταν ένας άντρας περίπου 30 ετών ενώ ο δεύτερος ήταν μεγαλύτερος ηλικίας περίπου 40 ετών. Στην προκήρυξη σημειώνονται λεπτομέρειες για τις συνήθειες ( διάβαζαν εφημερίδα ή έπαιζαν με το κινητό )των δύο αστυνομικών φρουρών κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους.

Επίσης η «Σέχτα Επαναστατών» καταγράφει στην προκήρυξή της με λεπτομέρειες το καθημερινό δρομολόγιο του δημοσιογράφου και των δύο αστυνομικών φρουρών αναφέροντας ακόμη και τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων τους. «Συνήθως μπροστά το TDM για να τσεκάρει τη διαδρομή με απόσταση 5-10 μέτρων, στη μέση ο Γκιόλιας με το smart και πίσω ο 40ρης με την transalp», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη.    


Η προκήρυξη της οργάνωσης βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία αξιολογεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτή εστάλη σε έντυπη και όχι σε ηλεκτρονική (CD) μορφή, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Η οργάνωση πρωτοεμφανίστηκε στην ένοπλη επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού
Η οργάνωση πρωτοεμφανίστηκε στην ένοπλη επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού
Μαζί με την προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια η «Σέχτα Επαναστατών» απέστειλε και φωτογραφία του οπλοστασίου της, όπως παλαιότερα συνήθιζε να κάνει και η 17Ν.

«Δεν έχουμε δανειστεί τίποτε από τον κόσμο σας, για να νιώθουμε ότι χάνουμε ή το χρωστάμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η προκήρυξη.



ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Άγνωστος τηλεφώνησε χθες το μεσημέρι στην εφημερίδα «Τα Νέα» και ανακοίνωσε ότι μία προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ΑΤ Νίκαιας.

Στις 2.30 δύο συντάκτες της εφημερίδας, πήγαν στο σημείο που τους υπέδειξε ο άγνωστος και βρήκαν ένα κίτρινο φάκελο μέσα στο οποίο υπήρχαν επτά σελίδες πληκτρολογημένες σε υπολογιστή, αντί να την στείλει σε ηλεκτρονική μορφή με CD, όπως συνήθιζε μέχρι σήμερα.

Στο στόχαστρο της οργάνωσης μπήκε και ο τηλεοπτικός σταθμός Alter
Στο στόχαστρο της οργάνωσης μπήκε και ο τηλεοπτικός σταθμός Alter
Η προκήρυξη βρίσκεται από χθες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής και εξετάζεται από τους ειδικούς σε σύγκριση με προηγούμενα κείμενα της οργάνωσης, ενώ αξιολογείται και το γεγονός ότι δεν εστάλη σε ηλεκτρονική μορφή.

Υπενθυμίζεται ότι η «Σέχτα Επαναστατών» είχε προαναγγείλει χτύπημα εναντίον δημοσιογράφων σε προηγούμενη προκήρυξη τον Φεβρουάριο 2009, όταν ανέλαβε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.


«Κύριοι δημοσιογράφοι, αυτή τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε στα σπίτια σας. Ο καιρός που ήσασταν στο απυροβόλητο τελείωσε», ανέφερε η προκήρυξη –«τελεσίγραφο» προς τους δημοσιογράφους.


Τέσσερα χτυπήματα με δύο νεκρούς


Η οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" πρωτοεμφανίσθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 με επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού. Τα μέλη της πυροβόλησαν το κτίριο και έριξαν μία χειροβομβίδα η οποία δεν εξεράγη. Λίγο αργότερα, βρέθηκε προκήρυξη της οργάνωσης στο μνήμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

O υπαρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριος Σάββας έπεσε 
νεκρός από τις σφαίρες της οργάνωσης
O υπαρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριος Σάββας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της οργάνωσης
Δεκατέσσερις μέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου του 2009, η "Σέχτα Επαναστατών" γαζώνει το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού Alter στο Μπουρνάζι. Στην προκήρυξή της που είχε αφεθεί στην οδό Νιόβης 4, στα Κάτω Πατήσια σε CD, η οργάνωση απειλεί δημοσιογράφους.

Στην οδό Νιόβης είχε σκοτωθεί η Αμαλία Γκινάκη στις 23 Σεπτεμβρίου 1998 κατά την επέμβαση της αστυνομίας για να συλληφθεί ο κακοποιός Σορίν Ματέι, που κρατούσε όμηρο την άτυχη γυναίκα.


Στις 17 Ιουνίου 2009 γίνεται το πρώτο θανατηφόρο χτύπημα της οργάνωσης με θύμα τον υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα. Ο 41χρονος αστυνομικός βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό του όχημα, στα Πατήσια, και φρουρούσε μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του ΕΛΑ.


Τα πολιτικά κόμματα για την προκήρυξη

Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας ήταν το τελευταίο θύμα της 
οργάνωσης
Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας ήταν το τελευταίο θύμα της οργάνωσης
Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή την προκήρυξη και την ανάληψη ευθύνης της τελευταίας τρομοκρατικής δολοφονικής επίθεσης κατά του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», καταδίκασαν την τρομοκρατία.

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται αλλά ενισχύεται μέσα από τη συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού για αγώνα ενάντια στη τρομοκρατία, που θα συνεχίσουμε απαρέγκλιτα και με επιτυχία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.


«Οι απειλές εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων, εκδοτών και διευθυντών φυλακών δείχνουν ότι κάτι πάει να αλλάξει στο τρόπο που κάποιοι με το αρρωστημένο μυαλό τους θέλουν να τρομοκρατήσουν. Η κυβέρνηση θα έχει την αρωγή και τη στήριξη όλων να κάνει όσο γίνεται γρηγορότερα τη δουλειά της και να δώσει γρήγορα λύση στη δαμόκλεια σπάθη της τρομοκρατίας. Η σημερινή ανακοίνωση της οργάνωσης πρέπει να μας κινητροδοτήσει να κάνουμε όλοι αυτό που έχουμε ευθύνη απέναντι στη κοινωνία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος.


«Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελούν χειραγωγία στο σύστημα και αποπροσανατολίζουν το λαό αλλά δεν θα τους περάσει. Είναι χρέος της κυβέρνησης να τους αποκαλύψει και να μάθουμε κάποια στιγμή την αλήθεια, όπως έγινε όταν αποκαλύφθηκε ότι το διαμέρισμα που κρατούνταν ο Αλντο Μόρο ήταν ενοικιασμένο από τη CIA», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.


«Το δικό μας το μήνυμα που πρέπει να τους στείλουμε είναι ότι με την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια τους δεν κέρδισαν απολύτως τίποτα. Το μόνο που αποκόμισαν είναι κοινωνική απέχθεια και καθολική άρνηση των πολιτών να αποδεχθούν τέτοιου είδους ενέργειες που βάφονται με το αίμα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου