Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η Τουρκία μας «ρίχνει στα αυτιά» στον τουρισμό

Ο τουρισμός της χώρας θα υποστεί και νέα μείωση κατά το τρέχον έτος, από 7 έως 12%, εκτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρώτος αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, σε επίπεδο αφίξεων εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μικρές αποκλίσεις στα επίπεδα του 2009 (που ήταν μειωμένες κατά περίπου 6,5% σε σχέση με το 2008) και αυτά σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία τα έσοδα από τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2009 ενώ και οι αφίξεις θα αυξηθούν κατά 3-4% (Στοιχεία Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού).
Στην γειτονική Τουρκία αναμένεται αύξηση των ...αφίξεων σε υψηλό διψήφιο ποσοστό μέχρι και 20%.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ ζητά τη μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό (όπως και του Σπατοσήμου) που θα λειτουργήσει θεαματικά υπέρ της αύξησης του τουριστικού ρεύματος αλλά και των εσόδων της χώρας. Αντίθετα, η μεταφορά των τουριστικών εξαγόμενων υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% θα υπογράψει το τέλος του Ελληνικού εξαγόμενου τουρισμού, όπως χαρακτηριστικά τονίζει.


Σε ό,τι αφορά το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ, ο κ. Ανδρεάδης σημειώνει ότι πρόκειται για μια μη λειτουργική και άτολμη προσέγγιση και επιβεβαιώνει την έλλειψη ξεκάθαρων στόχων και βούλησης από πλευράς Κυβέρνησης για πραγματική απελευθέρωση της αγοράς της κρουαζιέρας.



topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου