Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Πρεμιέρα εκπτώσεων σήμερα..

Σήμερα είχαμε πρεμιέρα των εκπτώσεων με τους εμπόρους να ρίχνουν τις τιμές σε πολυ χαμηλά επίπεδα προκειμένου να μην βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους. Ο τζίρος των εμπόρων καταγράφει τεράστια πτώση, με αποτέλεσμα να ρίχνουν έως και 70% σε πολλές περιπτώσεις τις τιμές, με σκοπό να προσελκύσουν πελάτες..

Από την πλευρά της,
η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή οδηγίες προς τις...

Ομοσπονδίες και τους 257 Εμπορικούς Συλλόγους - μέλη της σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώσουν έγκαιρα όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις των περιοχών τους, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

*Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με.. έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

*Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

*Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.


Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι "οι φετινές θερινές εκπτώσεις θα δώσουν μία σημαντική ανάσα στα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και ένα σωσίβιο σωτηρίας στην αγορά. Είμαι βέβαιος ότι οι έμποροι θα αποδείξουν περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά ότι η περίοδος από την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων στις 15 Ιουλίου και μέχρι την λήξη της στις 31 Αυγούστου θα αποτελέσει στις παρούσες δύσκολες συνθήκες μια ασφαλή, ελκυστική και συμφέρουσα περίοδο ποιοτικών και φθηνών αγορών για όλους τους καταναλωτές"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου