Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Μεγάλες πυρκαγιές σε Λαύριο, Κάλαμο, Μαραθώνα, Εύβοια

Μεγάλες πυρκαγιές σε Λαύριο, Κάλαμο, Μαραθώνα, Εύβοια
Μεγάλης έκτασης πυρκαγιές εκδηλώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι στην περιοχή Πούντα Ζέζα του Λαυρίου αλλά και στον Κάλαμο Αττικής, ενώ μέτωπο εκδηλώθηκε και στην περιοχή Άνω Σούλι Μαραθώνα. 

Στο Λαύριο  έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, κάτι που ευνοεί την επέκταση της πυρκαγιάς. Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή εκκένωσης τριών κατασκηνώσεων της περιοχής. Η φωτιά πλέον βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο νωρίτερα εστίες πλησίασαν και κατοικημένο οικισμό στην περιοχή λιμάνι του Πασά, με αποτέλεσμα να ...απειληθούν σπίτια και να καεί ένα ακατοίκητο οίκημα.

Στον Κάλαμο η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα και γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί εκεί. Στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 30 άνδρες, υδροφόρες από όμορους δήμους, άνδρες της ΕΜΑΚ και 8 αεροσκάφη, ενώ έχει δοθεί εντολή να σταλούν δυνάμεις από το Λαύριο εκεί, καθώς αυτήν την πυρκαγιά φοβούνται περισσότερο αυτήν την ώρα οι πυροσβεστικές αρχές. H πυρκαγιά καίει πευκοδάσος, εκτείνεται σε 2-3 χιλιόμετρα και κατευθύνεται προς τον Βαρνάβα και το Γραμματικό, δηλαδή κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα, έχει φτάσει κοντά σε σπίτια στην περιοχή Μικροχώρι και άλλους οικισμούς της κοινότητας Βαρνάβα, με τους ανέμους να δημιουργούν πολλά προβλήματα και να την εξαπλώνουν με μεγάλη ταχύτητα.

Στο Άνω Σούλι Μαραθώνα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην οποία επιχειρούν 11 οχήματα της πυροσβεστικής με 33 άνδρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή του όρους Δίρφυ στην Εύβοια χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου