Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Γ.Γαμπρίτσος

Ο κ. Γαμπρίτσος ανακοίνωσε την αποχώρησή του την Τρίτη, αλλά όπως αναφέρει σε επιστολή του προς του ΔΣ της ΕΡΤ, είχε υποβάλλει την παραίτησή του στον εποπτεύοντα υπουργό κ. Γερουλάνο από τις 15 Ιουλίου, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 30 Ιουλίου.
«Όπως ανέφερα και στον υπουργό, οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι προσωπικοί και σε... καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την εποπτεύουσα αρχή ή με τους συνεργάτες μου. Κρίνω δε, ότι στην παρούσα χρονική στιγμή δε ζημιώνεται η ΕΡΤ, καθώς το ακανθώδες θέμα των συμβασιούχων βαίνει προς διευθέτηση και οι βάσεις για την οικονομική εξυγίανση της ΕΡΤ έχουν τεθεί» αναφέρει.
Ο κ. Γαμπρίτσος, στην απιστολή του κάνει ένα απολογισμό της σχεδόν 6μηνης θητείας του στην ΕΡΤ και προσθέτει: «Θέλω να πιστεύω ότι θέσαμε το πλαίσιο και τις προϋποθέσεις για να μπορέσει η ΕΡΤ να λειτουργεί ως πρότυπος οργανισμός στον χώρο της. Βεβαίως απομένουν πολλά και δύσκολα για να συνεχίσει στη σωστή κατεύθυνση και να ξανακερδίσει την αναγνώριση και υποστήριξη των συμπολιτών μας που τη χρηματοδοτούν».
Δήλωση Π.Γερουλάνου
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, απαντώντας στον κ. Γαμπρίτσιο ανέφερε ότι τον λυπεί η απόφαση του να παραιτηθεί αλλά τόνισε πως σέβεται απόλυτα τους προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.
"Θα ήθελα ειλικρινά να σε ευχαριστήσω για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερες στην ΕΡΤ στο σύντομο διάστημα που άσκησες τη διοίκησή της. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας εργάσθηκες σκληρά και κατάφερες σε συνεργασία με το ΔΣ να δώσεις τα πρώτα σημάδια εξορθολογισμού και εξυγίανσης της ΕΡΤ. Ο αναμορφωμένος προϋπολογισμός που εγκρίθηκε στο προηγούμενο ΔΣ, ο οποίος για πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΡΤ εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα 30 εκ. ευρώ είναι ενδεικτικός της νέας πορείας της ΕΡΤ.
Αλλά κυρίως θέλω να σε ευχαριστήσω για το ήθος, τη συνέπεια και την αφοσίωση που έδειξες. Και θα ήθελα να σου ζητήσω να συνεχίσεις να στηρίζεις τις προσπάθειες για την έξοδο της ΕΡΤ από το αδιέξοδο που κάποιοι την οδήγησαν, να συνεχίσεις να βοηθάς στην προσπάθειά μας για τη δημιουργία μιας πραγματικά δημόσιας τηλεόρασης. Εσύ γνωρίζεις όσο λίγοι πόσο δύσκολο αλλά και επιτακτικό είναι αυτό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου