Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ανακάλεσαν τις άδειες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Την ανάκληση των θερινών αδειών όλων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας διέταξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.), προκειμένου να αντιμετωπίσει τη «λευκή απεργία» των ελεγκτών και να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας -για δεύτερη ημέρα σήμερα- τηρούν αυστηρά τους διεθνείς κανονισμούς για τη χωρητικότητα του εναέριου χώρου. Από χθες τα μεσάνυχτα έως τις 9 σήμερα το πρωί, 42 πτήσεις αναχώρησαν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με καθυστέρηση μίας ώρας.

Ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Λεονάρδος Βλάμης, τόνισε ότι εάν δεν καλυφθούν τα ...κενά, θα ληφθούν νέα μέτρα.

Ρέππας: Με οικονομικά κίνητρα η απεργία
Ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, υποστήριξε ότι η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας υποκρύπτει οικονομικά αιτήματα. «Δεν είναι το νομοσχέδιο το θέμα, αλλά ότι κάποιοι θεωρούν πως με την απεργία τους, κρύβοντας το πραγματικό αίτιο που έχει οικονομικό περιεχόμενο, ταλαιπωρούν τους Έλληνες πολίτες, τους ξένους επισκέπτες της χώρας και κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή το νομοσχέδιο οι απεργοί ζητούν τη διοικητική τους αυτοτέλεια και τη δημιουργία μιας οικονομικής διεύθυνσης που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του κλάδου. Αναφερόμενος στο ζήτημα της αυτοτέλειας των υπηρεσιών αεροναυτιλίας, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι η αυτοτέλεια των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είναι δεδομένη, αλλά διευκρίνισε πως τα οικονομικά ζητήματα θα διαχειρίζεται η αρμόδια γενική διεύθυνση.

«Φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση γιατί κάποιοι κέρδιζαν και έχανε η χώρα. Ήρθε η ώρα να κερδίζουν και αυτοί αλλά και η χώρα», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» τη λευκή απεργία.

Επιπλέον, ο υπουργός σημείωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι σύμφωνοι με το νομοσχέδιο, το οποίο όπως είπε εναρμονίζει επίσης και την κοινοτική στην ελληνική νομοθεσία, εκτός από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου