Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Πυρετός διαβουλεύσεων για τις τράπεζες


Διαδοχικές συναντήσεις με το διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, Θεόδωρο Πανταλάκη και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιο Προβόπουλο, έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στο επίκεντρο των επαφών βρίσκεται η πρόταση εξαγοράς των μεριδίων του Δημοσίου σε Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που υπέβαλε χθες η Τράπεζα Πειραιώς. Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ορίσει ανεξάρτητους αξιολογητές, που θα αποτιμήσουν την κρατική συμμετοχή στις δύο τράπεζες. Στη ...συνέχεια η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να προβεί σε δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του «πακέτου» σε Αγροτική και Ταμιευτήριο.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας δήλωνε χθες στα «ΝΕΑ»: «Ας μη βιαζόμαστε, υποβλήθηκε μια πρόταση πραγματικά σημαντική, αλλά αυτό δεν σημαίνει, σε καμιά περίπτωση μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα γίνει αποδεκτή. Μπορεί να εκτιμηθεί ότι δεν μας συμφέρει».

Από την πλευρά της διοίκησης της Αγροτικής, πάντως, διευκρινιζόταν ότι παραμένει στο τραπέζι η πρόταση που είχε διατυπώσει ο Θ. Πανταλάκης για τη δημιουργία ενός κρατικού τραπεζικού πυλώνα, που θα προέκυπτε από τη συγχώνευση της ΑΤΕ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Αττικής και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. 




tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου