Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Αυτοκτόνησε ιδιοκτήτης φορτηγού. Δεν άντεξε τα νέα μέτρα


Αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, ο 67χρονος Ευάγγελος Μαραγιάννης, ιδιοκτήτης φορτηγού αυτοκινήτων από το Βόλο. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 7.15 το πρωί, να αιωρείται από μια πεζογέφυρα πέντε μέτρων, στην οδό Κωνσταντά, στο Βόλο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας χρησιμοποίησε έναν ελαστικό ιμάντα τον οποίο είχε... προσδέσει σε σταθερό σημείο στο πάνω μέρος του προστατευτικού κιγκλιδώματος της γέφυρας. Αυτή τη στιγμή διενεργείται προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας. 

Ο  φίλος του και Πρόεδρος του "Σωματείου Φορτηγών Αυτοκινήτων Μαγνησίας", Βασίλης Ντελόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στο TL!fe για τους λόγους που οδήγησαν τον Ευάγγελο Μαραγιάννη στην αυτοχειρία. 
"Ο μη φυσιολογικός θάνατός του είχε άμεση σχέση με την απαξίωση του περουσιακού μας στοιχείου, που είναι η άδεια δημοσίας χρήσεως. Ήταν ένας παλιός αυτοκινητιστής, ένας αγωνιστής, ένας συνάνθρωπος, ένας από εμάς, που και μόνο στο άκουσμα από τα χείλη του υπουργού ότι το περουσιακό στοιχείο του, από τον επόμενο μήνα θα είναι μηδενικής αξίας τον οδήγησαν στην αυτοκτονία".

Όπως αναφέρει ο κ. Ντελόπουλος, ο αυτόχειρας είχε χρέη στον ασφαλιστικό του φορέα, πράγμα που δεν του επέτρεπε να βγει στη σύνταξη αν και το δικαιούταν. Ο ίδιος σκόπευε να πουλήσει την άδεια του φορτηγού του, για να εξοφλήσει τις οφειλές του και στη συνέχεια να βγει στη σύνταξη. Στο άκουσμα, όμως, του νέου νομοσχεδίου που ουσιαστικά έκανε το περουσιακό του στοιχείο να χάνει την αξία του, οδηγήθηκε στην απελπισία και στην αυτοκτονία.

Να αναφέρουμε ότι το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, περιλαμβάνει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, κι ανάμεσα σε αυτά και των φορτηγών δημόσιας χρήσης. Ο κ. Ντελόπουλος υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων.
"Έχουμε εγκλωβιστεί στην καταστροφή μας", αναφέρει χαρακτηριστικά και ολοκληρώνει λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν "μέχρι θανάτου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget