Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Πρόστιμο και φυλάκιση για θόρυβο τις ώρες κοινής ησυχίας

Πρόστιμο 2.000 ευρώ και φυλάκιση ενός μήνα επιβλήθηκε σε δύο ιδιοκτήτες διαμερίσματος για φασαρία κατά τη διάρκεια τις ώρες κοινής ησυχίας και ιδιαίτερα τις βραδυνές ύστερα από επικύρωση της εφετειακής απόφασης από τον Άρειο Πάγο
Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν ιδιοκτήτες διαμερίσματος που βρισκόταν στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή του Περιστερίου ζητώντας τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για προσβολή της προσωπικότητας τους με την δημιουργία των θορύβων από τους ιδιοκτήτες σπιτιού του δεύτερου ορόφου.

Αρχικά, οι πρώτοι είχαν ζητήσει από τους... δεύτερους να σταματήσουν τους θορύβους τις ώρες κοινής ησυχίας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη.

Τα ασφαλιστικά μέτρα εγκρίθηκαν από το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απαγορεύοντας στους καταγγελλόμενους να προσβάλουν την προσωπικότητα των ιδιοκτήτων του πρώτου ορόφου προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση.

Ωστόσο, η κατάσταση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα οι καταγγέλλοντες να φύγουν από το σπίτι μη αντέχοντας την κατάσταση.

Στη συνέχεια, τα ασφαλιστικά μέτρα υλοποιήθηκαν μέσω του Πρωτοδικείου με το Εφετείο να απορρίπτει την αίτηση για αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης των ιδιοκτητών του β' ορόφου. Τέλος, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου