Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Κατακλυσμός στην Χαλκιδική

Απροετοίμαστο έπιασε τον περισσότερο κόσμο η νεροποντή που παρατηρείται από τα ξημερώματα στις πιο πολλές περιοχές της χώρας. Από νωρίς το πρωί βρέχει έντονες βροχοπτώσεις παρατηρούνται σχεδόν παντού, κυρίως όμως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις απογευματινές ώρες. Ιδιαίτερα δυνατή είναι η καταιγίδα που ...παρατηρείται στην Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται όμως και νοτιότερα, κυρίως στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία. Έντονη βροχόπτωση παρατηρήθηκε και στην Αττική, ιδίως στα βορειανατολικά, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η κίνηση στους δρόμους, πολλοί από τους οποίους πλημμύρισαν. Πρόσκαιρα φαινόμενα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το κεντρικό Αιγαίο και από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο.

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας που προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες κυρίως στο βορειοδυτικό Αιγαίο, το Θρακικό Πέλαγος, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Όπως επισημαίνεται, τα ισχυρά φαινόμενα θα διατηρηθούν και τις επόμενες ώρες αλλά θα εξασθενήσουν από το βράδυ, οπότε και θα περιοριστούν κυρίως στα ανατολικά της Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου