Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Έκαναν φτερά 150.000 ευρώ


Εξαφανισμένος είναι από την περασμένη Παρασκευή ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Ο εσωτερικός έλεγχος έδειξε έλλειμμα 150.000 ευρώ και το πόρισμα βρίσκεται, ήδη, στα χέρια της Αστυνομίας.

Κάτοικοι των Νέων Στύρων είχαν εκφράσει ανησυχία σε σχέση με τις συντάξεις, αλλά και γενικότερα για τις συναλλαγές τους με το υποκατάστημα. Οι υποψίες οδήγησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία κατέδειξε λογιστική διαφορά 150.000 ευρώ.


Το πόρισμα του ελέγχου, που ολοκληρώθηκε την... Παρασκευή, 23 Ιουλίου, κοινοποιήθηκε, την επόμενη ημέρα, και στον αστυνομικό διευθυντή Ευβοίας, ταξίαρχο Βασίλη Αντζά, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε προφορικά τον εισαγγελέα Χαλκίδας.


Το πρόσωπο - «κλειδί» της υπόθεσης, συμφώνα με την Αστυνομία, είναι ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ στα Νέα Στύρα, ο οποίος δεν πήγε στην υπηρεσία του ούτε την Παρασκευή, 23 Ιουλίου -δηλαδή την ημέρα που ολοκληρώθηκε ο έλεγχος- ούτε, όμως, και τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, με αποτέλεσμα όλες υποψίες να στραφούν στο πρόσωπό του.


Η δήμαρχος Στυρέων, Σοφία Μούτσου, μιλώντας στη zougla.gr, έκανε λόγο για υπεξαίρεση, μια και τις τελευταίες ημέρες είχε δεχθεί αρκετές καταγγελίες από κατοίκους, που ανέφεραν πλαστογραφίες σε έγγραφα των λογαριασμών τους στο ταμιευτήριο της υπηρεσίας. Άλλοι κατήγγειλαν, ήδη, ότι έλειπαν χρήματα από το λογαριασμό τους, με υπογραφή του προϊσταμένου, Χρήστου Μύτα.
Ωστόσο, σύμφωνα με το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου, η λογιστική διαφορά των περίπου 150 χιλιάδων ευρώ, που έχει προκύψει, δεν αφορά σε πρόσφατες οικονομικές πράξεις του υποκαταστήματος, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την αντίδραση του εισαγγελέα, μετά την προφορική ενημέρωση που του παρείχε ο αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας, την περασμένη Παρασκευή. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κινούσε άμεσα τη διαδικασία και θα αναζητείτο, ήδη, ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Τα πράγματα, όμως, αναμένεται να αλλάξουν, αν τα θύματα υποβάλλουν μηνύσεις. Ο Χρήστος Μύτας, συμφώνα με την Αστυνομία, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, χωρίς, όμως, να έχει βρεθεί κάτι σε βάρος του.


Πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι ανησυχούν και σπεύδουν στο ταμιευτήριο, για να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι, αν αποδειχθεί η συμμετοχή του προϊσταμένου, η υπηρεσία θα υποχρεωθεί στην κάλυψη της ζημιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου