Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Gay Pride στην Αθήνα!


Με σύνθημά τους "Είμαστε παντού" η gay κοινότητα παίρνει μέρος στην παρέλαση Gay Pride στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Εκατοντάδες μέλη της λεσβιακής, γκέι, αμφισεξουαλικής και τρανσεξουαλικής κοινότητας έδωσαν το παρόν στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, Athens Pride Parade, που ξεκίνησε στην πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα “Είμαστε Παντού”. 
Με ζωντανή μουσική και εμφανίσεις καλλιτεχνών, όπως η Έλενα Παπαρίζου, η Τάμτα και οι Vegas, δόθηκε το έναυσμα για ένα μεγάλο πάρτι με χορό και ξέφρενη διασκέδαση. "Athens pride 2010! Freedom is everything", σημείωσε μέσα από ...λογαριασμό του στο Twitter o Σάκης Ρουβάς, αναφερόμενος στο Athens Pride Parade.
«Είμαστε Παντού! Στα στερεότυπα που θέλουν τους γκέι άντρες κομμωτές και τις λεσβίες γυναίκες οδηγούς νταλίκας… Στη στενότατη εικόνα που αναμασούν ΜΜΕ και οι φτηνές σειρές τους, όπου παρουσιαζόμαστε μόνο για να πουλάμε… Στην κοινωνική σιωπή που μας θέλει ανύπαρκτες κι ανύπαρκτους… Στην πολιτεία που διαιωνίζει τη διάκριση… Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας, της γιορτής της ορατότητας των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών γυναικών κι αντρών απαντάει: Είμαστε παντού!», υποστηρίζουν οι διοργανωτές.
O Δημήτρης Τσαμπρούνης, μιλώντας στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", σημείωσε: «Εμείς οι γκέι, λεσβίες, αμφί και τρανς είμαστε σαφώς μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν μπορούμε να δρούμε ερήμην των πολύ σημαντικών γεγονότων στη χώρα μας. Θα ήταν αν μη τη άλλο αστείο να λέμε ότι διεκδικούμε τα δικαιώματά μας κάνοντας πως δεν υπάρχουν το ΔΝΤ, οι περικοπές στις συντάξεις και οι εργατικές κινητοποιήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου