Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Οργή... ευρωπαϊκού λαού κατά του Ισραήλ


Μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του Ισραήλ πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης, στον απόηχο του αιματηρού ρεσάλτου που πραγματοποίησαν Ισραηλινοί κομάντο στον στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

Τουλάχιστον 8.000 διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις δεκάδων κοινωνικών οργανώσεων και συνδικάτων και κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας. Στη γαλλική πρωτεύουσα, μάλιστα, στις ...κινητοποιήσεις μετείχαν και αρκετές προσωπικότητες της Αριστεράς.


Στην Κωνσταντινούπολη 5.000 έως 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, συγκεντρώθηκαν μετά την έκκληση της ισλαμιστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) ΙΗΗ, που ήταν από τους κύριους διοργανωτές της διεθνούς ανθρωπιστικής αποστολής της περασμένης Δευτέρας.


Στο Λονδίνο αρκετές χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία πριν κατευθυνθούν προς την πρεσβεία του Ισραήλ.


«Απελευθερώστε την Παλαιστίνη. Σταματήστε την ισραηλινή πειρατεία. Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι», φώναζαν οι διαδηλωτές που κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην πορεία της τουρκικής κοινότητας στη Βρετανία.


Σημειώνεται ότι οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο της νέας εισβολής των Ισραηλινών στο πλοίο «Rachel Corrie».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου