Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από βομβιστική επίθεση στην Αλγερία

Ένα φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά πυροδοτήθηκε στην είσοδο στρατοπέδου στην Αλγερία, απολογισμός τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν, όπως ανέφεραν εγχώρια ΜΜΕ χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Tout sur l'Algerie», στα θύματα περιλαμβάνονται δύο αστυνομικοί, ένας Αλγερινός πολίτης και ένας Κινέζος υπήκοος.


Κατ' άλλες πηγές, οι νεκροί φθάνουν τους εννέα, περιλαμβανομένου του οδηγού του.... φορτηγού, που φέρεται να έφερε σε πέρας την αποστολή αυτοκτονίας, ενός ακόμα αστυνομικού, και δύο υπόπτων οι οποίοι σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά.


Εγχώρια ΜΜΕ ανέφεραν ότι η επίθεση αποτελεί ενέργεια της οργάνωσης Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ η οποία «σχετίζεται με το τρομοκρατικό δίκτυο» του Οσάμα Μπίν Λάντεν.


Η έκρηξη, σύμφωνα με κατοίκους, ακούστηκε περίπου στις 03:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή στο στρατόπεδο, πλάι σε αυτοκινητόδρομο, στο χωριό Αμάλ, στην Καβυλία, περίπου 40 χλμ. από το Αλγέρι.


Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση ότι σημειώθηκε επίθεση.


Ανταποκριτές μετέδωσαν ότι μέρος της περιμέτρου του στρατοπέδου έχει καταστραφεί ολοσχερώς και κτίρια στο εσωτερικό επίσης έχουν διαλυθεί.


Το χωριό Αμάλ βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Μπουμέρντ, που αποτελούσε προπύργιο των ισλαμιστών στην διάρκεια της εξέγερσής τους, η οποία κορυφώθηκε την δεκαετία του 1990 στοιχίζοντας 200.000 ζωές, κατά διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου