Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι, το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο κέντρο της Αθήνας, κατά των οικονομικών μέτρων και των ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων στην πλατεία Κοτζιά και ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων προς τη ...Βουλή υπό βροχήν.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία προς τη Βουλή από την πλατεία Ομονοίας.

Κύριο αίτημα των διαδηλωτών είναι «η ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης που πλήττουν το εισόδημα μισθωτών, δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχων και ανέργων».

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους «σε αγωνιστική ετοιμότητα» για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους. «Δικαιώματα τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενη πολιτική», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τα συνδικάτα, που έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο κατάθεσης και συζήτησης στη Βουλή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ζητούν «απεμπλοκή» από τη συμφωνία με την τρόικα και το Μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι οι ρυθμίσεις που προωθούνται αυξάνουν τα όρια ηλικίας, περικόπτουν τις παροχές και μειώνουν δραματικά τις συντάξεις.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. Αντιστεκόμαστε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θέλουν να καταργήσουν ιστορικές κατακτήσεις μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση" αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου