Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Τέλος στην απόχη βαθμολογητών αποφάσισε η ΟΛΜΕ

Να τερματίσουν μετά από 3 εβδομάδες την ομηρία των 90.000 υποψηφίων των πανελληνίων αποφάσισε την Τρίτη (22/06), η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από 3,5 ώρες και με ψήφους 6 υπέρ και 4 κατά, οι συνδικαλιστές καθηγητές αποφάσισαν να τερματιστεί η αποχή των βαθμολογητών και να προχωρήσει η διαδικασία για την ανάρτηση των βαθμολογίων.
Όπως δήλωσε...
χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεππές: "Καταλήξαμε σε αυτήν την απόφαση για να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο των πανελληνίων εξετάσεων".

Σύμφωνα με τον
κ. Πεππέ η βαθμολογία των γραπτών θα ολοκληρωθεί τις επόμενες δέκα ημέρες και θα προχωρήσει η ανάρτηση τους, ώστε οι υποψήφιοι να προχωρήσουν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
Ο τερματισμός της αποχής των καθηγητών, ουσιαστικά διασφαλίζει και την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα που ξεκινούν την Πέμπτη (24/06).
Στην απόφαση για τερματισμό της αποχής αντέδρασαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, που κάλεσαν τους βαθμολογητές να συνεχίσουν την αποχή τους.
Συναγερμός στο υπουργείο παιδείας
Πλέον σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου παιδείας προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για την ολοκλήρωση της βαθμολογίας των γραπτών.
Την Τρίτη (22/06), ο υφυπουργός παιδείας Γιάννης Πανάρετος, ζήτησε με έγγραφό του από τους  Περιφερειακούς Δ/ντες Εκπαίδευσης, την απαλλαγή  του  εκπαιδευτικού  και διοικητικού προσωπικό που εμπλέκεται στις πανελλαδικές εξετάσεις , από κάθε είδους ενδοσχολικές υποχρεώσεις, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν όλες οι διαδικασίες βαθμολόγησης
Η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, επικρότησε την απόφαση της ΟΛΜΕ, να αναστείλει τις κινητοποιήσεις
"Η αγωνία των μαθητών τελειώνει. Η ΟΛΜΕ επέδειξε στάση ευθύνης και αυτή είναι μια θετική εξέλιξη.Το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η διαδικασία της βαθμολόγησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους βαθμολογητές", δήλωσε χαρακτηριστικά
Μετά τον τερματισμό της αποχής οι βαθμολογίες των υποψηφίων αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία στις αρχές του Ιουλίου και όχι στις 23 Ιουνίου που σχεδίαζε αρχικά το υπουργείο παιδείας.
Το ερώτημα είναι θα υπάρξει καθυστέρηση και στην ανακοίνωση των βάσεων, που είθισται κάθε χρόνο να ανακοινώνονται στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου