Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

"Δεν ζητήσαμε να κοπούν στο μισό οι συντάξεις"

Δήλωση του εκπροσώπου του Ολι Ρεν αλλάζει τα δεδομένα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το ασφαλιστικό.
Με δήλωσή του στο Βήμα της Κυριακής ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, ξεκαθαρίζει οτι η Κομισιόν ποτέ δεν ζήτησε από την ελληνική πλευρά να κοπούν στο μισό οι συντάξεις.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ τονίζει ότι με ...βάση το μνημόνιο της τρόικας, "οι χαμηλές και μεσαίες συντάξεις θα έχουν ποσοστό αναπλήρωσης, από 65 έως 80%, καθώς πέραν της αναλογικής, θα λαμβάνουν και τη βασική σύνταξη". "Πουθενά στο μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα πρέπει να κοπούν στο μισό. Ένα ποσοστό αναπλήρωσης από 45% έως 48% έχει αναφερθεί από μερίδα του Τύπου. Πρόκειται για παρανόηση" αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του στην κυριακάτικη εφημερίδα. 


Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας χαρακτηρίζει "ορθή" τη δήλωση του εκπροσώπου του κ. Ρεν και προσθέτει: "Αποτελεί θετικότατη εξέλιξη η εκ μέρους του εκπροσώπου του κ. Ρεν υποστήριξη της θέσης ότι στο ποσοστό αναπλήρωσης του 48% επί των συντάξιμων αποδοχών πρέπει να προστεθεί και η βασική σύνταξη. Αυτή είναι η ορθή και ακριβής ερμηνεία του Μνημονίου. Συνεπώς, οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν από τα όσα υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους (26-29 Μαΐου) στην Αθήνα (να συνυπολογίζονται δηλαδή στο 48% τόσο η βασική όσο και οι επικουρικές συντάξεις) ξεκαθαρίζονται οριστικά". Στην ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας αναφέρεται επίσης πως "για το θέμα αυτό σχετική επιστολή έχει αποστείλει στον Επίτροπο κ. Ρεν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ Σερβάς Ντερούς η γενική γραμματέας του υπουργείου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου