Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Όλα για όλα

Tο βράδυ στις 21:30, στο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκουάνε, χτυπά η καρδιά της Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοντράρεται με την Αργεντινή, σε παιχνίδι για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής και στοχεύει στο θαύμα της πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. 
Η Ελλάδα θα παίξει σήμερα για δύο αποτελέσματα. Είτε να κερδίσει τους super star της Αργεντινής είτε να πάρει την ισοπαλία και να περιμένει ήττα της Νότιας Κορέας από τη Νιγηρία. Να σημειωθεί ότι στην ισοβαθμία με τη Νότια Κορέα οι Ασιάτες είναι αυτοί που κερδίζουν την πρόκριση, αφού έχουν διαφορά τερμάτων -1, όπως και η Ελλάδα, όμως έχουν σκοράρει ένα γκολ περισσότερο (3 έναντι 2).

Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να ....
αποφύγει την ήττα από την Αργεντινή, μένει αυτομάτως εκτός διοργάνωσης. Όπως είναι φυσικό, το μυαλό των Ελλήνων θα βρίσκεται και στο Ντέρμπαν, όπου την ίδια ώρα η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα.

Οι «γαλανόλευκοι», μετά τα γκολ κόντρα στη Νιγηρία και τη νίκη με 2-1, έχουν κάνει το βήμα παραπάνω, αφού έσπασαν το αρνητικό σερί που τους ήθελε σε τέσσερα παιχνίδια να έχουν δεχθεί 12 γκολ, χωρίς απάντηση, ενώ μετρούσαν τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Με αυτό το σκεπτικό, η Εθνική δεν έχει τίποτα να χάσει και θα παίξει για να γράψει τη δική της ιστορία.
Με 5-4-1 ο Ρεχάγκελ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ότο Ρεχάγκελ θα ξεκινήσει περίπου με το ίδιο σχήμα που χρησιμοποίησε στο παιχνίδι με τη Νιγηρία. Στο 5-4-1 ο Τζόρβας θα πάρει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Ο Σεϊταρίδης και ο Βύντρα διεκδικούν μία θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ αριστερά θα τοποθετηθεί ο Βασίλης Τοροσίδης. Η τριπλέτα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Μόρα, Κυργιάκο και Παπασταθόπουλο, με τον πρώτο να αγωνίζεται σε ρόλο λίμπερο.

Στην ενδεκάδα θα βρεθεί και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος θα αγωνιστεί με μοναδικό προσανατολισμό να βάλει «στοπ» στον Λιονέλ Μέσι. Τζιόλης και Κατσουράνης θα πάρουν τις θέσεις τους στη μεσαία γραμμή, πιο μπροστά τους θα παίξει ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Εκτός από το μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου στον Μέσι, ο Ρεχάγκελ θα βάλει πάνω στον Μιλίτο τον Σωτήρη Κυργιάκο, ενώ τον Κουν Αγκουέρο θα μαρκάρει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Με αλλαγές η Αργεντινή

Για την Αργεντινή, ο Ντιέγκο Μαραντόνα θα προχωρήσει σε αλλαγές, αφού θέλει να δώσει «ανάσες» στους πρωτοκλασάτους παίκτες του, εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Η Αργεντινή δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ οι παίκτες που θα αγωνιστούν δεν έχουν και πολλά να ζηλέψουν από τους «ενδεκαδάτους».

Ο «Ντιεγκίτο» θα κρατήσει στο βασικό σχήμα τον Λίονελ Μέσι, αφού δήλωσε πως είναι αμαρτία για τους φιλάθλους, ένας τέτοιος παίκτης να μένει στον πάγκο. Ο αστέρας της Μπαρτσελόνα ψάχνει ακόμα το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση, αλλά στο ματς με την Κορέα έδειξε πολύ πιο απελευθερωμένος και προσέφερε τα μέγιστα στην επικράτηση της Αργεντινής με το ευρύ 4-1.

Όσο για το σχήμα κόντρα στην Ελλάδα, ο Μαραντόνα θα επιλέξει το 4-3-1-2. Κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Ρομέρο, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά θα παίξουν οι Οταμέντι, Μπουρντίσο, Ντεμικέλις και Ροντρίγκες. Μάξι Ροντρίγκες, Βερόν και Μπολάτι θα βρίσκονται στη μεσαία γραμμή, ενώ πιο μπροστά θα αγωνιστεί ο Μέσι. Αγκουέρο και Μιλίτο θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο.
Οι πιθανές ενδεκάδες
Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ, 5-4-1): Τζόρβας, Μόρας, Σεϊταρίδης, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης.
Αργεντινή (Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, 4-3-1-2): Ρομέρο, Οταμέντι, Μπουρντίσο, Ντεμικέλις, Κλ. Ροδρίγες, Μάξι Ροδρίγες, Βερόν, Μπολάτι, Μέσι, Αγκουέρο, Μιλίτο.
Τα προγνωστικά των αναγνωστών της zougla.gr

Ιδιαίτερα αισιόδοξοι ήταν οι Έλληνες φίλαθλοι που συμμετείχαν στον διαγωνισμό της zougla.gr.

Αν και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν σχετικά μοιρασμένα, οι περισσότεροι ψήφισαν ότι στον αποψινό αγώνα θα κερδίσει η Ελλάδα, με το ποσοστό να φτάνει το 35,7%.

Αντίστοιχα, το 33,6% προέβλεψε νίκη της Αργεντινής, ενώ ποσοστό 30,7% συγκέντρωσε η πιθανότητα της ισοπαλίας.
Χιλιάδες Έλληνες στο κρύο Πολοκουάνε

Αρκετές χιλιάδες Έλληνες θα είναι
σήμερα στο πλευρό της Εθνικής και θα δώσουν το δικό τους χρώμα στο «Πίτερ Μοκάμπα». Οι «γαλανόλευκοι» θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν, με τον τρόπο τους, τους παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ.

Στο Πολοκουάνε, η θερμοκρασία θα είναι αρκετά χαμηλή. Το τσουχτερό κρύο θα είναι αντίπαλος τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ομάδα της Αργεντινής.

Αντίπαλοι για δεύτερη φορά

Μόλις μία φορά έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα την Αργεντινή. Το μοναδικό ματς των δύο ομάδων είναι αυτό του 1994. Στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αμερικής, οι Αργεντινοί συνέτριψαν με 4-0 την Ελλάδα, στο «Φόξμπορο» της Βοστώνης.

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αγωνιζόταν ως παίκτης και ο μεγάλος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος είχε σκοράρει. Μάλιστα, η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν η τελευταία του στη διοργάνωση, αφού στη συνέχεια βρέθηκε ντοπαρισμένος και αποβλήθηκε.


Εκτός από τον Μαραντόνα, σε μεγάλη μέρα είχε βρεθεί ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα, ο οποίος δικαιολόγησε τον τίτλο του «Μπατιγκόλ» και φιλοδώρησε με τρία γκολ την Ελλάδα.




zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου