Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

«Το παιχνίδι της ζωής μας»

Στο Πολοκουάνε της Νότιας Αφρικής χτυπά η καρδιά της Ελλάδος σήμερα που στις 21.30 η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Αργεντινής σε έναν ιστορικό αγώνα που η Ελλάδα κυνηγάει ένα θαύμα. Σε περίπτωση ήττας, η Εθνική αποκλείεται, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας η νίκης υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ο Ότο Ρεχάγκελ, ωστόσο, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ήταν κάτι παραπάνω από ειλικρινής: «Για να πάρουμε κάτι θετικό από την Αργεντινή, πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι της ζωής μας!». Η διαφορά κλάσης εξάλλου των...
δύο εθνικών ομάδων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Χαριτολογώντας μάλιστα, ο Ρεχάγκελ σχολίασε επ’ αυτού πως «στην Βραζιλία και την Αργεντινή έχουν τεράστια παραγωγή παικτών, οι παίκτες κρέμονται από τα δέντρα. Εμείς δεν είμαστε έτσι».  

Παρ’ όλα αυτά, ο τεχνικός της Εθνικής ξέρει πως η ομάδα μετά τη νίκη επί της Νιγηρίας έχει ανεβασμένη ψυχολογία και, δεδομένου πως ο Μαραντόνα θα αφήσει στον πάγκο κάποια αστέρια της Αργεντινής, έριξε το σύνθημα στους παίκτες: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, παίξτε δίχως άγχος».

Προσανατολιζόμενος σχηματίσει μια συμπαγής αμυντική γραμμή για να εξασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα (δύσκολη αποστολή αν αναλογιστεί κανείς ότι η Αργεντινή σε 67 συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο έχει σκοράρει στις 54), ο Γερμανός τεχνικός θα παρατάξει -όπως όλα δείχνουν- την Εθνική ομάδα με το σύστημα 5-4-1. Κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής θα ξεκινήσει και στο τρίτο παιχνίδι ο Αλέξης Τζόρβας. Στο κέντρο της άμυνας ο Ότο Ρεχάγκελ θα παρατάξει τους Μόρα, Κυργιάκο και Παπαδόπουλο, ενώ αριστερό και δεξί μπακ θα παίξουν κατά πάσα πιθανότητα ο Τοροσίδης και ο Σεϊταρίδης αντίστοιχα.

Λίγο μπροστά από την άμυνα και κοντά στη μεσαία γραμμή θα βρίσκεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει το δύσκολο έργο της φύλαξης του Μέσι. Καθαρόαιμα χαφ στο κέντρο θα είναι ο Τζιόλης, ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης ενώ, όσον αφορά την θέση του μοναδικού φορ, ο ομοσπονδιακός προπονητής φαίνεται πως έχει σχεδόν καταλήξει στον Σαλπιγγίδη.

Όσον αφορά την Αργεντινή, ο Μαραντόνα γνωστοποίησε πως θα παρατάξει την ομάδα με αρκετές αλλαγές βάζοντας μόνο τους Μέσι, Μάξι Ροντρίγκεζ, Ντε Μικέλις και τον τερματοφύλακα Ρομέρο από τους βασικούς. Αν όμως ρίξει κανείς μια ματιά σε παίκτες που θεωρούνται αναπληρωματικοί και θα παίξουν με την Ελλάδα (π.χ. Μιλίτο, Αγουέρο και Μπουρδίσο), τότε καταλαβαίνει ότι με τέτοιο βάθος πάγκου η Αργεντινή είναι υπερπλήρης ακόμη με αναπληρωματική σύνθεση. Ο τεχνικός της Αργεντινής ανέφερε πως θα ξεκινήσει τον Μέσι στη βασική ενδεκάδα κατόπιν απαίτησης του ιδίου του ποδοσφαιριστή: «όταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου σου ζητάει να παίξει, τότε απλά τον ακούς» ανέφερε ο Μαραντόνα στη συνέντευξη τύπου.

Πάντως, αν και το κρύο αυτές τις μέρες στην πόλη του Πολοκουάνε είναι έντονο, οι διεθνείς έχουν ήδη «ζεσταθεί» για την σημερινή αναμέτρηση με τους Σαλπιγγίδη, Τζιόλη και Τζόρβα να δηλώνουν πως δίχως άγχος η Εθνική θα προσπαθήσει ως ίσος προς ίσο για τη νίκη. Μαζί τους και οι Έλληνς φίλαθλοι που είτε από τις εξέδρες είτε από τους δείκτες της τηλεόρασης, σήμερα αναμένεται να πάρουν θέση για ένα ακόμη ταξίδι με το «γαλανόλευκο» πειρατικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου