Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Αντιτίθενται στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα

Πλήρως αντίθετα δηλώνουν τα μέλη του Συνδέσμου των Εταιρειών Εμπορίας (ΣΕΕΠΕ) με τη μετακύλιση των τελών κυκλοφορίας στην τιμή των καυσίμων, εξαιτίας του ενδεχομένου αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Ο κλάδος, σύμφωνα με το σύνδεσμο, βιώνει πρωτόγνωρη πτώση της κατανάλωσης καυσίμων και... μεγάλη αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους, λόγω αυξημένων αναγκών σε κεφάλαια κίνησης.


Τα μέλη του Συνδέσμου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επιπτώσεις μιας τέτοιας αύξησης, αναφέροντας ότι –πέραν της περαιτέρω πτώσης στην κατανάλωση και τη μη είσπραξη των αναμενόμενων κερδών από το κράτος- οι τυχόν νέες αυξήσεις θα οδηγήσουν και στην επιπρόσθετη αύξηση των τελικών τιμών καυσίμων εις βάρος των καταναλωτών.


Παράλληλα, θα υπάρξει γενικότερη επίπτωση στις τιμές και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα την αύξηση του τιμαρίθμου εις βάρος των καταναλωτών και πολλών άλλων επαγγελματικών ομάδων.


Τέλος, όπως ανέφεραν, η περαιτέρω μείωση καταναλώσεων καυσίμων, μαζί με τη νέα αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους, θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις του κλάδου (εταιρείες εμπορίας και πρατήρια καυσίμων) σε μείωση προσωπικού ή ακόμη και στην κατάρρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου