Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ταξίδι: Λευκάδα, το «στεριανό νησί»

Λευκάδα, το νησί που μαγεύει κάθε επισκέπτη του. Οι απέραντες κατάφυτες εκτάσεις, τα βαθυγάλαζα νερά του Ιονίου, ο λαμπερός ήλιος που λούζει με τις αχτίνες του το νησί τη μέρα και το γλυκό φως του φεγγαριού που κάθε βράδυ πλημμυρίζει τον ουρανό δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για ονειρεμένες διακοπές. Το πανέμορφο και ειδυλλιακό αυτό νησί ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων. Η ιδιαιτερότητα της Λευκάδας έγκειται στο γεγονός ότι είναι το μοναδικό νησί που έχει οδική πρόσβαση.


Τα παραδοσιακά χωριά με ...τη νησιώτικη αρχιτεκτονική τους και οι Λευκαδίτες, με τη ζεστή φιλοξενία τους δημιουργούν μια οικεία ατμόσφαιρα. Η πόλη της Λευκάδας σύγχρονη και ταυτόχρονα παραδοσιακή αποτελεί μια ευχάριστη γνωριμία.


Το ιστορικό κέντρο της διακρίνεται για το νησιώτικο χρώμα του και προσφέρεται για περιπάτους. Τα στενά πλακόστρωτα καντούνια που οδηγούν στις παλιές γειτονιές αποκαλύπτουν πτυχές της ιστορίας της πόλης. Εδώ, βρίσκονται τα μουσεία και τα περισσότερα ιστορικά κτίρια του νησιού. Εδώ βρίσκεται καιτο «Αρχοντικό».Πρόκειται για διατηρητέο αρχοντικό κτίριο της εποχής του 1830, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού και επί της οδού Αγ. Αναργύρων 6, απέναντι από την εθνική τράπεζα. Στο «Αρχοντικό» (www.arxontikolefkas.gr) λειτουργούν αυτοεξυπηρετούμενα δωμάτια με λουτρό, πολυκουζινάκι, αυτόνομη θέρμανση, τηλεόραση κ.λπ.


Η εξωτερική όψη  του κτιρίου φέρει όλα τα στοιχεία του νεοκλα-σικισμού, ξύλινες κολώνες, κορνίζες, πέτρινους ορθοστάτες και άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία.


Στο εσωτερικό οι μεγάλοι χώροι με τα μοναδικά υλικά, ξύλινα πατώματα, ταβάνια, σκάλες, ξύλινα κουφώματα, πλακάκια και άλλα, έδωσαν την δυνατότητα στην διαμόρφωση μεγάλων δωματίων (studios). Με την αναπαλαίωση όλων αυτών των αρχιτεκτονικών στοιχείων δημιουργήθηκε μια "σύγχρονη-νεοκλασική" πανέμορφη ατμόσφαιρα.


Τώρα, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν και τις υπόλοιπες ομορφιές της Λευκάδας δεν έχουν παρά να επισκεφτούν τον Άγιο Νικήτα. Ένα πανέμορφο χωριό 14χλμ νότια της πόλης που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο. Προσφέρεται για βόλτες στα παραδοσιακά πλακόστρωτα σοκάκια και για φοβερά κοκτέιλ σε ένα από τα καλύτερα barπου διαθέτει ο οικισμός, το «ΒarΓωνιά». Οι ιδιοκτήτες του θα σας περιποιηθούν και η επιλογή σας σίγουρα θα σας σας ανταμείψει .


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου