Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Σοκ: 9χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τη θετή του μητέρα

Την πλήρη άρση της γονικής επιμέλειας μελετά πλέον η εισαγγελέας ανηλίκων Θεσσαλονίκης, Αικατερίνη Καραγιαννακίδου, για την υπόθεση του 9χρονου αγοριού που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τη θετή του μητέρα.

Η 53χρονη συνταξιούχος, επιστημονική συνεργάτιδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, περπατούσε με το αγόρι στο πεζοδρόμιο, στην περιοχή της Τούμπας.

Ο εννιάχρονος επιχείρησε αιφνιδιαστικά να ...
περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου και σύμφωνα με  αυτόπτες μάρτυρες, που ειδοποίησαν τις αρχές, η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και να χτυπά με βιαιότητα το παιδί.

Η 53χρονη καταδικάστηκε τότε  με την αυτόφωρη διαδικασία,  για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας σε 12μηνη ποινή φυλάκισης,  με 3ετή αναστολή. Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να δει και τον πατέρα του παιδιού ενώ τώρα μελετά και την πλήρη άρση της γονικής επιμέλειας. Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να παρακολουθείται το 9χρονο αγόρι από παιδοψυχολόγους.

Για την υπόθεση εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ο πρόεδρος του Τμήματος Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. «Σύσσωμο το διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματός μου, είναι συγκλονισμένο από το γεγονός αυτό και το καταδίκασε απερίφραστα. Είμαι ωστόσο υποχρεωμένος να επισημάνω ότι -σε αντίθεση με ότι εμφανίστηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την ιδιότητα της αυτουργού του παραπάνω αδικήματος  η υπηρεσιακή της σχέση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει λήξει. Αλλά και όταν υπήρχε, δεν ήταν αυτή της καθηγήτριας του Οικογενειακού Δικαίου. Ήταν απλή επιστημονική συνεργάτιδα, χωρίς να έχει ωστόσο ποτέ διδάξει οικογενειακό δίκαιο στη Νομική Σχολή».

Αίσθηση επίσης έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο σύζυγος της γυναίκας ήταν δικαστικός.



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου