Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Σοκολάτα θα καταπολεμά τις ρυτίδες!


Ερχεται η σοκολάτα που θα σας κάνει να δείχνετε νεότεροι! Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σοκολάτας ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά την αντιγηραντική σοκολάτα, δίνοντας έτσι νέα διάσταση στην υγιεινή διατροφή!.....

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι τρώγοντας λίγη σοκολάτα, η οποία συνήθως μας χαρίζει μόνο ενοχές, θα καταπολεμούσε τις ρυτίδες;
Κι όμως, η εταιρεία Barry Callebaut αποφάσισε να μας αποδείξει ότι γίνεται, και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της σοκολάτας.

Η νέα, ειδικά διαμορφωμένη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
Το μυστικό της, όμως, είναι ότι διαθέτει μεταξύ άλλων φλαβονόλη, μία αντιοξειδωτική ουσία που προέρχεται από τον καρπό του κακαόδεντρου και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση...των ρυτίδων, καθώς ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος. Παράλληλα, οι φλαβονόλες βοηθούν στην αποτελεσματικότερη ενυδάτωση της επιδερμίδας. Ετσι, δημιουργείται ο τέλειος εχθρός των γηρατειών, που κάνουν το δέρμα μας να δείχνει ταλαιπωρημένο.

Για να δημιουργήσει αυτό το νέο είδος σοκολάτας, η ερευνητική ομάδα της Barry Callebaut δοκίμασε μια καινούργια μέθοδο. Κατά τη διάρκεια της μετατροπής του κακάο σε σοκολάτα οι ερευνητές κατάφεραν να διατηρήσουν τη φλαβονόλη που διαθέτει ο καρπός, δημιουργώντας έτσι μπάρες σοκολάτας πιο πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Για να έχει ευεργετικά αποτελέσματα η σοκολάτα, αρκεί η κατανάλωση είκοσι γραμμαρίων την ημέρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μειωθεί σημαντικά η εμφάνιση των ρυτίδων, ενώ το δέρμα θα δείχνει πολύ πιο λαμπερό.

Αν και έχει αποδειχθεί αρκετές φορές ότι η σοκολάτα και ειδικά η μαύρη είναι ωφέλιμη για την υγεία μας καθώς βοηθάει στη μείωση της πίεσης, θεωρείται εχθρός για τη διατροφή μας. Παρ’ όλα αυτά, οι σοκολατοβιομηχανίες προσπαθούν όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια να προωθήσουν στην αγορά προϊόντα πιο φιλικά για τη σιλουέτα και την υγεία μας, μιας και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη σοκολάτα. Και όπως φαίνεται τελικά, το καταφέρνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου