Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Δεν αποκλείονται πρόσθετα μέτρα

Επιστρέφει αρχές Ιουνίου η τρόικα για την πρώτη αξιολόγηση, προκειμένου να ξεκινήσει η εκταμίευση της δεύτερης δόσης των δανείων, με τις πληροφορίες να επιμένουν για λήψη νέων μέτρων. Κοινοτικοί διαπιστώνουν .... καθυστερήσεις ή αθέτηση δεσμεύσεων στους τομείς της αγοράς εργασίας, του ασφαλιστικού, της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων. Εφόσον συνεχίζουν να αποδίδουν τα μέτρα, δεν θα χρειαστεί η λήψη επιπρόσθετων, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.

Οπως έχει γνωστοποιηθεί, τον Ιούνιο θα επισκεφθούν την Αθήνα εκπρόσωποι της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και τον Ιούλιο η Ελλάδα θα υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο ΔΝΤ έκθεση για την εφαρμογή των μέτρων και την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.


Στη συνέχεια, η Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα αξιολογήσουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, συντάσσοντας τις δικές τους εκθέσεις προόδου. Ακολούθως τα Συμβούλια Eurogroup και Ecofin του Ιουλίου θα κρίνουν αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να εκταμιευθεί, περί το φθινόπωρο, η δεύτερη δόση των δανείων, ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου