Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ελεγχος για τις «72 πιο ακριβές ώρες στην καναδική ιστορία»

Η Γενική Ελεγκτής του Καναδά Σίλα Φρέιζερ ανακοίνωσε ότι το γραφείο της θα εξετάσει τον αμφιλεγόμενο προϋπολογισμό του 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τη διεξαγωγή των Συνόδων Κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) και της ομάδας των Είκοσι (G20), που θα πραγματοποιηθούν στο Οντάριο τον Ιούνιο.

Η Φρέιζερ ικανοποιεί το αίτημα της... αξιωματικής αντιπολίτευσης των Φιλελευθέρων, που ζήτησε τον έλεγχο των εξόδων, όταν η συντηρητική κυβέρνηση μειοψηφίας του Στίβεν Χάρπερ αποκάλυψε πως το κόστος της ασφάλειας θα αγγίξει τα 933 εκατομμύρια δολάρια.


Ο ηγέτης των Νεοδημοκρατών Τζάκ Λέιτον χαρακτήρισε το κόστος ως απαράδεκτο από μια κυβέρνηση που υπόσχεται σφιχτά οικονομικά μέτρα, ενώ ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Μάρκ Χόλαντ είπε πως θα είναι οι «72 πιο ακριβές ώρες στην καναδική ιστορία».


Παρά τα τεράστια νούμερα, η Γενικής Ελεγκτής απέφυγε τους χαρακτηρισμούς τονίζοντας πως το έργο της θα είναι ο ενδελεχής έλεγχος των εξόδων αφού ο ρόλος του γραφείου της είναι να αποφεύγεται η σπατάλη του δημόσιου χρήματος.


«Σίγουρα ένα δισεκατομμύριο δολάρια είναι πολλά χρήματα, αλλά νομίζω πως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η ασφάλεια είναι ακριβή», είπε η Σίλα Φρέιζερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου