Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Αεροπορικό δυστύχημα με 158 νεκρούς στην Ινδία

Αεροπορικό δυστύχημα σήμερα το πρωί στην Ινδία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 158 άτομα, ενώ  8 επιβάτες διεσώθηκαν.
Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737 της Air India, προερχόμενο από το Ντουμπάι, συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στη Μανγκαλόρ της Νότιας Ινδίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία, στο αεροπλάνο επέβαιναν 160 επιβάτες και.... εξαμελές πλήρωμα, και εκπρόσωπος της Air India δήλωσε ότι το αεροσκάφος βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης, πριν συντριβεί σε μια περιοχή όπου υπάρχουν λόφοι, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλόρ.
Πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα των τελευταίων δέκα χρόνων στη χώρα.
«Το αεροπλάνο κόπηκε στα δύο. Πήδηξα έξω από το αεροπλάνο μόλις έπεσε. Είδα και άλλους δύο να βγαίνουν» δήλωσε από το νοσοκομείο στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό TV9 ένας από τους επιζήσαντες.
Ένας άλλος διασωθείς, ο Ούνερ Φαρούκ δήλωσε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ότι άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο τη στιγμή που το αεροσκάφος άγγιξε το έδαφος.
«Τότε το αεροσκάφος ξέφυγε από την πορεία του και πήγε κατευθείαν πάνω στα δέντρα και η καμπίνα γέμισε καπνό. Παγιδεύτηκα ανάμεσα στα καλώδια, αλλά κατάφερα να βγω. Τα χέρια, το πρόσωπο και τα πόδια μου έχουν καεί» πρόσθεσε.

«Η πτήση είχε ήδη προσγειωθεί. Στην περιοχή έπεφτε ψιλόβροχο. Το αεροσκάφος ανατράπηκε» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στον σταθμό CNN-IBN. «Ύστερα έπιασε φωτιά. Κάτοικοι της περιοχής, όλοι εδώ, έτρεξαν να βοηθήσουν» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου έκανε έκκληση στον πληθυσμό της περιοχής να συνεργαστεί «σε αυτή την κρίση στιγμή» και να μην πλησιάζει στο σημείο του δυστυχήματος, το οποίο έχει ήδη κατακλυστεί από εκατοντάδες περίοικους που έσπευσαν από περιέργεια, εμποδίζοντας το έργο των σωστικών συνεργείων.
Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου